VALUE AND SUSTAINABILITY FOR EVERY CLIENT
De klantenkring van EARTH bestaat uit projectontwikkelaars, ingenieursbureaus, marktpartijen in de bouw, (semi) overheden, archeologische instellingen, kennisinstellingen en natuurorganisaties.
Ons doel is niet het vinden van archeologische vondsten, maar centraal in onze werkwijze staat een interdisciplinaire kijk op het oplossen van de problemen van onze klant én het op een verantwoorde en moderne manier omgaan met cultureel erfgoed. EARTH levert daarmee een toegevoegde waarde voor zowel klant als voor een duurzame maatschappij.
EARTH ́s snelle en betrouwbare archeologische risicoanalyses geven inzicht zonder graven. Projectontwikkelaars en bouwers worden bij de ontwikkeling van nieuwe projecten geconfronteerd met archeologisch onderzoek. Door tijdige inzet van de door EARTH ontwikkelde hoogwaardige risicoanalyses, wordt de omvang van het risico duidelijk in tijd en geld. Daarnaast kunt u door ons advies de noodzaak tot duur graven sterk beperken.
Door EARTH vroegtijdig te betrekken bij uw project weet u als opdrachtgever waar u aan toe bent. Gezamenlijk minimaliseren we de kans op ongewenste archeologische verrassingen, zodat planningsproblemen en projectstagnatie kunnen worden voorkomen. Indien het blijkt dat een archeologische vindplaats aanwezig is en bewaard dient te blijven heeft EARTH in-house alle benodigde deskundigheid en technologie om u te helpen het erfgoed conform de wettelijke vereisten te behouden.
Daarbij faciliteren wij in het samenspel tussen project, archeologie en het bevoegd gezag. Uw uiteindelijke voordeel is een soepeler, sneller en kostenefficiënter project.
Snelle en betrouwbare archeologische prospectie met maatschappelijke relevantie. EARTH voert projecten uit voor verschillende overheidsinstellingen in Nederland en in het buitenland. Het gehele productportfolio van EARTH is erop gericht (semi-)overheidsinstellingen een totaalpakket te bieden. Dat betekent dat u op het gebied van archeologisch onderzoek bij ons terecht kunt voor bijvoorbeeld advisering op beleidskundig gebied, fysiek behoud, landschapsonderzoek en complete risicoanalyses die inzicht geven in de vraag of een bepaald gebied geschikt is voor de ontwikkeling van een woonwijk, bedrijventerrein en/of infrastructureel project.
EARTH’s interdisciplinaire uitwerking vertaalt post-excavatie naar landschap- en maatschappelijk relevante context. Het netwerk van EARTH binnen de archeologie is breed. Zo werken wij nauw samen met onze interne en externe specialisten en kunnen wij alle voorkomende onderzoeken en uitwerking voor de klant verzorgen. Uniek is dat EARTH een groot deel van deze onderzoeken in eigen huis uitvoert. Hiermee waarborgen we kwaliteit en een snelle doorlooptijd.
EARTH heeft nauwe banden met kennisinstellingen in Nederland en het buitenland. Deze kennisinstellingen bieden EARTH de wetenschappelijke back-up die nodig is bij onderzoek. Tevens zijn diverse van onze medewerkers verbonden aan universiteiten en hogescholen in Amsterdam, Groningen, Leiden, Deventer, Frankfurt, Kopenhagen, York en Upsala. Hier verzorgen wij colleges en presentaties.
Nieuwsgierigheid en kennis gaan hand in hand en typeren de professionele onderzoeker. Het investeren in onderzoek vinden wij van groot belang om de archeologie op een hoger niveau te brengen. Alsmede onze dienstverlening voortdurend te ontwikkelen.
Natuurorganisaties spelen een grote rol bij het behoud en de reconstructie van het landschap. Op basis van onze expertise in landschapsonderzoek en -reconstructie is EARTH een evidente partner die inzicht kan geven in zowel archeologisch erfgoed als landschapsontwikkeling. Denk hierbij aan het inpassen van historische landschappen en archeologische vindplaatsen en het uitvoeren van in-situ behoud. Nadat het landschap in kaart is gebracht kan een plan van aanpak worden opgesteld waarin bijvoorbeeld het fysiek behoud van archeologische resten of het inpassen van een vindplaats in de planvorming worden geregeld.